INFOTEAM >> KATALOZI

VESTI > > ZEMUNSKA BUĆKA 2014.

уторак 5 август 2014

ZEMUNSKA BUĆKA 2014.

Još jedna uspešna Zemunska bućka je iza nas. Vreme nas je poslužilo i dozvolilo nam da realizujemo dugo pripremanu manifestaciju na planiranom nivou. Oči mnogih zemunaca danas su bile uprte na ponton splava-marine Nautičar, u blizini Stare kapetanije, a mnogi mediji koji su svojim prisustvom zabeležili najzanimljivije momente ovog takmičenja sa ekološki edukativnom pozadinom, preneće u narednim danima sliku u domove ljubitelja ribolova širom Srbije.

Zemunska_bucka_2014_01

Takmičilo se 12 dvočlanih ekipa, ulovljeno je ukupno 122.2 kg soma a najteži ulovljeni som je težio 16,3 kg. Njega su prevarili Balać Nikola i Lujić Petar iz Zemuna, koji su i odneli pobedu na ovom takmičenju, sa ulovom ukupne mase 23.9 kg. Za petama su im bili Predrag Janković - Zmaj i Bogomir Kubinjec iz Grocke, koji su imali ukupno 20,5 kg soma u čuvarci. Za treće mesto se izborila ekipa koju su činili Jovičić Nenad i Prišić Vladimir iz Sremskih Karlovaca i Futoga, a oni su svoju čuvarku opteretili sa tačno 15 kilograma soma a imali su i najviše ulovljenih riba na današnjem takmičenju - 7.

    Zemunska_bucka_2014_03  

Četvrto mesto su osvojili Branislav Stanković iz Šapca i Dušan Rakić iz Kanjiže koji su imali svega 100 grama manje ulovljene ribe od trećeplasirane ekipe - 19.9 kg. Peto mesto pripalo je Bojanu Orloviću i Petru Šimunoviću iz Novih Banovaca koji su iz Dunava izvukli 12.3 kg soma. Sve ekipe su imale bar neki ulov, a prosečan ulov po ekipi je 10kg. Nakon merenja, kompletan ulov je u živom stanju vraćen u Dunav.

  Zemunska_bucka_2014_05  

Takmičari su nakon iscrpljujućeg, šestočasovnog nadmudrivanja sa brkatim čuvarima dunavskog dna kod Zemuna uživali u druženju uz vojnički pasulj i riblju čorbu, a ova ponuda nije mimoišla ni slučajne prolaznike koje je radoznalost navela da siđu do splava "Nautičar". Organizator, nevladina organizacija Evropski centar "Dunav", realizovao je ovu manifestaciju uz značajnu pomoć sponzora, sa vrednim takmičarskim nagradama. Takmičenje su sponzorisali: Infoteam - GARMIN (Beograd), Limagrain (Novi Sad), Pekara PONS (Čačak), Turistička agencija ODEON (Beograd), OBIM (Novi Banovci), Marina NAUTIČAR (Zemun), Restoran Šaran (Zemun), SZR ALAS (Beograd), NAUTIKA (Zemun) i Promeks (Šabac).

  Zemunska_bucka_2014_02  

Sa željom da naredne godine budemo još bolji i da dopremo do što više ljudi kojima ćemo preneti osnovnu poruku ovog takmičenja - da svaki sportski ribolovac mora voditi računa o očuvanju ribljeg fonda, želimo da se zahvalimo svima koji su nam danas svojim prisustvom ukazali čast i zadovoljstvo da se sa nama druže, takmiče i edukuju one koji dolaze.

 

EC "Dunav" 3. avgust 2014.

  Zemunska_bucka_2014_04    
slično :
 
IT_echo_350

FISHFINDER ECHO 300

FACEBOOK / VIDEO

 • Pridružite nam se na
  Facebook Garmin Srbija stranici,
  podelite vaše savete za
  trening, predloge staza za trčanje
  i iskustva sa drugim članovima.

  Pridruzite nam se !!! >>

 • Infoteam d.o.o. | Bulevar kralja Aleksandra 193, Beograd, Srbija | Tel: +381 11 2414 233
  all copyright reserved 2010.