INFOTEAM >> KATALOZI

VESTI > > RUČNI SAT – NAUTIČKI MODEL – QUATIX

уторак 12 фебруар 2013

RUČNI SAT – NAUTIČKI MODEL – QUATIX

Na ovogodišnjem Boot sajmu nautike u Dusseldorfu, svetu je predstavljen potpuno revolucionarni koncept korišćenja GPS uređaja u nautici. Ručni sat Quatix baziran na proverenom Fenix hardveru je mnogo više od GPS prijemnika sa osnovnim funkcijama.

Quatix je softverom posebno prilagođen jedriličarima – moguće je na uređaju markirati pozicije dve tačke koje čine startnu liniju i potom dobiti tačnu informaciju o startnom tajmeru, ali i o udaljenosti i potrebnoj brzini da bi se na vreme prošlo kroz startnu liniju. Kada istekne startni tajmer, sat se automacki prebacuje u „Tack assist“ mod u kome olakšava postizanje optimalnog ugla.

Jedinstvena opcija je i mogućnost povezivanja preko dodatnog bežičnog adaptera na NMEA2000 mrežu plovila. Time se dobija pregled svih dostupnih podataka sa NMEA mreže poput brzine vetra, brzine broda, dubine, temperature vode, parametara motora i sl. Ugrađeni modul za komunikaciju omogućava da se Quatix poveže na Garmin GHC-10 kontrolnu jedinicu autopilota čime omogućava kontrolu zadatog kursa i drugih parametara autopilota.

Za kraj smo ostavili možda i najkorisniju funkciju ovog sata – automatsku MOB aktivaciju u slučaju pada u vodu. Uz dodatni wireless adapter Quatix će alarmirati GPS ploter preko NMEA2000 mreže i pokrenuti Man Over Board navigaciju automatski.

Quatix je potpuno kompatibilan sa Garmin Home Port aplikacijom koja omogućava pregled track logova, ruta i waypointa na PC računaru, a podržava i bežičnu komunikaciju sa iPhoe / iPad uredajima i Garmin BlueChart Mobile aplikacijom.

Predstavljanje GARMIN Quatix sata očekujemo na nastupajućem Beogradskom sajmu nautike (7 - 10. mart) uz ostale proizvode nautičke elektronike iz ponude INFO TEAM-a.

Garmin_quatix27_800

Garmin_quatix29_800

Garmin_quatix33_250

slično :
 
IT_FR610

FORERUNNER 610 HRM

S_ram_FR110HR

FORERUNNER 110 HR – TRČITE UZ JEDNOSTAVNO I PRECIZNO PRAĆENJE REZULTATA PUTEM GPS-a

Ram_Garmin_Forerunner210_siv

TRENING MOŽE DA POČNE: FORERUNNER 210

FACEBOOK / VIDEO

 • Pridružite nam se na
  Facebook Garmin Srbija stranici,
  podelite vaše savete za
  trening, predloge staza za trčanje
  i iskustva sa drugim članovima.

  Pridruzite nam se !!! >>

 • Infoteam d.o.o. | Bulevar kralja Aleksandra 193, Beograd, Srbija | Tel: +381 11 2414 233
  all copyright reserved 2010.