INFOTEAM >> KATALOZI

VESTI > > DRUGO IZDANJE TRKE LUŽNIČKI MEGDAN (7-9. FEBRUAR 2014.)

среда 29 јануар 2014

DRUGO IZDANJE TRKE LUŽNIČKI MEGDAN (7-9. FEBRUAR 2014.)

Vreme je, jedina zimska avanturistička trka u Srbiji dobija svoj nastavak i to međunarodnog karaktera. Ista regija, druge staze, novi pejsaži, teže alpinističke prepreke i jako ozbiljni timovi. Alpinisti i orjentirci, planinari i skijaši, spasioci gorske službe i pripadnici specijalnih jedinica, svi na turno skijama kroz mix Karpatsko-Balkanskih planina i Rodopa. Kroz netaknute delove jugoistočne Srbije uz pomoć kompasa i topografske karte.

Vreme je, jedina zimska avanturistička trka u Srbiji dobija svoj nastavak i to međunarodnog karaktera. Ista regija,  druge staze, novi pejsaži,  teže alpinističke prepreke i jako ozbiljni timovi. Alpinisti i orjentirci, planinari i skijaši, spasioci gorske službe i pripadnici specijalnih jedinica, svi na turno skijama kroz mix Karpatsko-Balkanskih planina i Rodopa. Kroz netaknute delove jugoistočne Srbije uz pomoć kompasa i topografske karte.

Sneg pada i minus nam je stigao, to je najbitnije. Do sad je prijavljeno deset timova, sedam iz Srbije i po jedan iz Slovenije, Crne Gore i Makedonije. Prijave  su produžene i traju do 5. februara. Gledajući biografiju učesnika, ove godine će skoro svi timovi završiti trku a trenutni šampioni (tim „Serbian wild wolfs“) imaju težak zadatak kad je u pitanju odbrana titule. Tradicionalno neugodni Slovenci kad je u pitanju bilo kakva trka u planini, mix vrhunskih sportista i državnih prvaka u svojim sportovima rezultiraće da svi daju sve od sebe.

Niko od ovih ljudi nije navikao da gubi a još ređe da odustaje.  Prvi dan ih čeka 36km sa jednom alpinističkom preprekom na 31km (penjanje / žimarenje).Kreće se iz Dimitrovgradskog sela Poganovo u 5:45h ujutru. Na kraju dana važi pravilo rampe i pravljenje bivaka, topljenje snega. Drugi dan se „rampa“ diže u 6 ujutru, taj dan imaju 29km ali sa dve prepreke. Prva je orjentacioni zadatak (tkz „leptir“) a drugi abzajl (kontrolisano spuštanje niz odsek/vertikalu od 120m). Ukupno 65km po snegu, završetak trke se planira na teritoriji opštine Babušnica. Sa teškim rančevima i na turno skijama. Nimalo lak zadatak i pravi izazov za ljubitelje zime i zimskih sportova. Najkompleksnija trka na ovim prostorima po surovom vremenu. Lužnički megdan!

FACEBOOK / VIDEO

 • Pridružite nam se na
  Facebook Garmin Srbija stranici,
  podelite vaše savete za
  trening, predloge staza za trčanje
  i iskustva sa drugim članovima.

  Pridruzite nam se !!! >>

 • Infoteam d.o.o. | Bulevar kralja Aleksandra 193, Beograd, Srbija | Tel: +381 11 2414 233
  all copyright reserved 2010.