INFOTEAM >> KATALOZI

VESTI > > ZALMAN PRENOSNA BATERIJA VELIKOG KAPACITETA

четвртак 30 јануар 2014

ZALMAN PRENOSNA BATERIJA VELIKOG KAPACITETA

Mobilni uređaji su postali deo naše svakodnevnice, a sa dolaskom jeftinih Android telefona veliki broj korisnika se odlučio na kupovinu pametnih telefona. Koristi od ovih uređaja su mnogostruke, trenutan pristup društvenim mrežama, konstanta komunikacija sa prijateljima, IM, surfovanje Internetom i tako dalje. Na žalost veliki broj telefona nove generacije ima jednu veliku manu, slabu bateriju. Punjenje mobilnih ljubimaca svako veče je ritual koji praktikuje veliki broj ljudi, a ukoliko slučajno zaboravite da ga obavite suočićete se sa prokletstvom prazne baterije kada vam je telefon najviše potreban. Jedan od načina da pobedite ovu kletvu su portabl baterije.

Prvi uređaji ovog tipa su bile baterije preuzete sa video kamera kojima su preduzimljivi Azijati dodali mogućnost punjenja preko USB porta. Danas je tržište sazrelo, a pravi pokazatelj za to je Zalman (ZM-PB112IW) prenosna baterija velikog kapaciteta.Krenimo prvo od impresivnih karakteristika. Zalman prenosna baterija unutar belog kućišta poseduje 4 Samsung  litijum jonske baterije ukupnog kapaciteta 11.200 mAh. Da bi smo vam to dočarali na pravi način, baterija koju Samsung ugrađuje u na primer Galaxy S3 ima kapacitet od 2100 mAh. Na telu uređaja ćete odmah primetiti dva USB porta. Oba služe za napajanje vaših uređaja, ali jedan daje struju od 1 A a drugi od 2 A.  Sa strane se nalazi mikro USB koji služi za napajanje prenosne baterije. Na gornjem delu se nalaze četiri plave LE diode koji služe kao pokazatelji sa koliko još kapaciteta raspolaže vaša baterija. Iznad njih se nalazi elipsoidni taster sa kojim uključujete ili isključujete ovaj uređaj. Takođe dva brza pritiska na njega će aktivirati belu LED lampicu, smeštenu između dva USB porta, i onda vam ovaj uređaj može poslužiti kao odlična baterijska lampa. Deklarisani broj punjenja je 500 puta, što je neki standard u industriji.

(…)

Sa jednim punjenjem uspeli smo da napunimo 4 puta do kraja Samsung S3 a peti put smo stigli do 87 %. Sam uređaj je prelepo dizajniran i savršeno će se uklopiti uz veliki broj modernih telefona (pogotovo belih iPhone ili iPad). Uz njega dolazi i crna kesica za nošenje gde možete staviti prenosnu bateriju i neophodne kablove. Ukoliko spadate u digitalne nomade koji prvo traže šteker za struju čim uđu negde, Zalman prenosna baterija velikog kapaciteta je idealan uređaj za vas. A i lepo izgleda na stolu.

 

FACEBOOK / VIDEO

 • Pridružite nam se na
  Facebook Garmin Srbija stranici,
  podelite vaše savete za
  trening, predloge staza za trčanje
  i iskustva sa drugim članovima.

  Pridruzite nam se !!! >>

 • Infoteam d.o.o. | Bulevar kralja Aleksandra 193, Beograd, Srbija | Tel: +381 11 2414 233
  all copyright reserved 2010.